Romatoid Artrit Nedir? Neden Olur? Diyet Nasıl Olmalıdır? Romatoid artrit, spesifik besinler de dahil olmak üzere, çevresel ve endojen tetikleyicilere maruz kalan, genetik…
B12 Vitamini (Kobalamin) Nedir? Fonksiyonları Nelerdir? B12, kobalamin olarak bilinip suda çözünebilen, hayvansal kaynaklı besinlerde bulunan ve zenginleştirilmiş…
Gastrit Nedir? Neden Olur? Belirtileri Nelerdir? Beslenme Tedavisi… Mide duvarının, mukozadan serozaya kadar olan iltihabı gastrit olarak tanımlanmaktadır. İltihap mononükleer…
Alzheimer Nedir? Alzheimer Belirtileri Nelerdir? Alzheimer Beslenme… Demans'ın en yaygın formlarından biri olan Alzheimer, ilerleyici nörodejeneratif bir bozukluktur. Bellek, düşünce…
Cilt Sağlığı Neden Bozulur? Beslenme İle Cilt Sağlığı Nasıl Korunur? İnsan derisi; radyasyon, mikroorganizmaların işgali, zararlı maddeler ve mekanik hasardan insan vücudunu korumak…
Kabızlık (Konstipasyon) Nedir? Kabızlığın Geçmesi İçin Nasıl… Kabızlık, günümüzde başta batı toplumlarında çok sık görülen ve birçok belirti gösteren bir bozukluktur. Bir…
Spirulina Nedir? Faydaları Nelerdir? Kansere Çare Olabilir Mi? Spirulina (Arthrospira), yüzyıllar boyunca geleneksel olarak çeşitli kültürler tarafından insan gıdası olarak…
Kaya Tuzu Mu? Rafine Tuz Mu? Hangi Tuz Daha Sağlıklıdır? Kaya Tuzu Nedir? Dünyanın çeşitli bölgelerinden çıkarılan kaya tuzu, son yıllarda en çok tercih edilip tüketilen…
Nişasta Bazlı Şeker Nedir? Zararlı Mıdır? Şekerler, karbonhidratlar grubu içerisinde bulunan ve sakkaritler olarak bilinen maddelerdir. Sakkaritler;…