Günlük Su Tüketimi Ne Kadar Olmalıdır?

Kulaktan duyma bilgilerle, bilinçsizce yapılan hatalar, vücudun yaklaşık olarak ¾ kadarını oluşturan su tüketimi gelir.

Su Nedir?

İnsanoğlunun hayatında vazgeçilmez bir yere sahip olan su; 2 hidrojen ve 1 oksijen elementlerinin birleşimi sonucunda oluşan moleküldür. Genel olarak renksiz, tatsız, kokusuz ve iletken bir yapıya sahiptir. Tat, koku, iletkenlik açısından bakıldığında, coğrafik konumu ve iklimine göre değişiklik göstermektedir.

Suyun Yapısında Bulunan Mineraller Nelerdir?

İnsan vücudunun ihtiyaç duyduğu ve üretemediği inorganik yapıda olan; potasyum, sodyum, flor ve magnezyum gibi birçok minerali yapısında bulundurmaktadır.

Günlük Su Tüketimi Ne Kadar Olmalıdır?

Bu sorunun cevabı kişiden kişiye değişiklik göstermektedir. Mesela; coğrafik yapı, kişinin boyu, kilosu, yaşı, cinsiyeti, varsa kronik hastalığı, mesleği gibi birçok etkenden etkilenmektedir.

Sağlıklı bir kişide alınması gereken su miktarı kilogram başına 30-40 cc arasında değişiklik göstermektedir. Bu oran özellikle çocuklarda (1-17 yaş) uygulanmaktadır.

Genel bir yargıda bulunacak olursak, yetişkinler için günlük su miktarı yaklaşık olarak, 8-12 su bardağı arasında önerilmektedir. Yeteri kadar sıvı alımı olmaz ise dehidratasyon oluşur. Bu da kişinin yorgun ve bitkin düşmesine neden olup, günlük hayattan zevk alma isteğini azaltır.

Su içmek için susamayı beklemenize gerek yoktur!

Serinlik dolu günler dileğiyle…


Akyol, A., Bilgiç, P., & Ersoy, G. (2008, Şubat). Fiziksel Aktivite, Beslenme Ve Sağlıklı Yaşam. Hacettepe Üniversitesi. Ankara, Ankara, Türkiye: Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü.

Amogne, W. T., Gizaw, M., & Abera, D. (2015). Physicochemical Quality And Health Implications Of Bottled Water Brands Sold In Ethiopia. Journal of the Egyptian Public Health Association, 72-79.

Smith, A. H., Lingas, E. O., & Rahman, M. (2000). Contamination Of Drinking-Water By Arsenic In Bangladesh: A Public Health Emergency. World Health Organization, 1093-1103.


Exit mobile version