Konu Beslenme İse; Mekan Mutfak, Hedef Sağlıktır!

Sağlıklı olmayan besinleri tüketme alışkanlığı, nüfusun kilolu veya obez olmasına sebep olabilecek önemli bir etkendir. Sağlıksız beslenme alışkanlığını değiştirmek, birçok insan için oldukça zordur. Alışkanlıkları değiştirmeyi zorlaştıran en önemli etken, tüketimin gelişmesiyle birlikte, gıda bakımından oldukça zengin bir ortamın oluşmasıdır. Aşırı beslenme söz konusu olduğu zaman; besinlerdeki enerji, yağ olarak depolanır ve vücudumuzun fiziksel durumu bozulmaya başlar.

Sağlıklı beslenme; mutfakla başlayıp, sofra ile devam eden, keyifli bir süreçtir.

Mutfakta yapılan hataların, maalesef ki basit hatalar olmasına rağmen, sağlığa olumsuz etkileri büyük ve korkutucu olabilmektedir.

Beslenmede Dikkat Edilmesi Gereken Püf Noktalar!

Yaptığımız küçük hataların sağlığımıza zararlı etkileri olabildiğini görebiliyoruz. Farketmeden de olsa yapılan hataların düzeltilip, daha dikkatli ve sağlıklı bir şekilde beslenerek; daha sağlıklı ve kaliteli bir hayat sürdürülebileceği unutulmamalıdır.


Baysal, A. (1993). Gençliğin Beslenme Sorunları. Aile ve Toplum, 1(3), 97-108.

Saka S, A. W. (2002, July). The capacity of glutathione reductase in cell protection from the toxic effect of heated oils. Biochimie, 84, 661-665.

Shoji, O. (2017, şubat 1). Exposure to diet priming images as cues to reduce the influence of unhealthy eating habits. Appetite, 109, 83-92.


Exit mobile version